Om Musikriket

Musikriket bygger på tanken att musik ska kunna spisas överallt, även på landsbygden eller på mindre orter. Så välkommen till din egen stad, by eller varför inte ta en tur i omnejden för att njuta av musik på högsta nivå.

2019 bjuder Musikriket på hela 55 konserter som genomförs av Musik i Syd tillsammans med 13 kommuner i Kronoberg och Skåne. Hjärtligt välkommen till din lokala musikscen!

I Musikrikets program hittar du

  1. bara bra, handplockad musik
  2. i så många smaker vi hinner per år
  3. till bra pris
  4. nära dig!

Musikriket är sedan 2012 en framgångsrik arrangörsutvecklingsmetod där kommuner samarbetar med Musik i Syd. Vi ser till att den bästa musiken kommer närmare människan där hon bor och att man inte ska behöva åka till en storstad för att få musikupplevelser med professionella musiker. Satsningen har sin grund i Kronoberg och finns sen 2015 även i Skåne. Sammanlagt samarbetar 13 kommuner med Musik i Syd i Musikriket:

Alvesta
Bromölla
Ljungby
Markaryd
Perstorp
Tingsryd
Tomelilla
Uppvidinge
Växjö
Åstorp
Älmhult
Örkelljunga
Östra Göinge

Sagt om Musikriket:

”I salen satt ett 40-tal personer och lyssnade intensivt i ca 105 minuter – själv var jag nästan bedövad av intrycken. En klart minnesvärd afton.”

Stefan Åhman
Tidigare ordförande Valshuset, Växjö

”I vår lilla kommun erbjuds inte så många konserter, därför känns det helt nytt för oss att nu arrangera fyra konserter om året. Hittills har reaktionerna varit odelat positiva, och den första konserten drog fler besökare än vi hade räknat med. Förhoppningsvis kommer variationen av genrer att locka olika målgrupper.”

Mari Löf
Bibliotekarie på
Perstorps bibliotek

”Positivt att även vi som bor i de mindre orterna får tillgång till ett bra musikutbud. Vi har nått flera målgrupper och framför allt har det kommit flera grupper med människor som inte är födda i Sverige, man kan kalla det för ett integrationsprojekt, där människor från flera kulturer träffas.”

Ingemar Almkvist
ABF Älmhult

Via denna blogg kommer du få veta vad som är på gång både på och bakom scenen, men framför allt är detta ett forum för dig att tycka till på! Om du vill föreslå artister för kommande år eller kanske recensera en konsert du varit på är det bara att kommentera här på bloggen eller skicka ett mail till ulrika.gunnarsson@musikisyd.se Vi ser fram emot din medverkan!

Information finns också på www.musikisyd.se/musikriket

Vi hälsar dig VARMT VÄLKOMMEN!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s