Louise Hoffsten och Musica Vitae fortsätter sin succé i Skåne

Kristianstadbladets reporter Pär Trulsson är lyrisk efter söndagens konsert och skriver.

Det blev både intimt, kreativt och vackert när blues mötte klassiskt genom Louise Hoffsten och Musica Vitae på Humlescenen under söndagskvällen. Arrangemanget var slutsålt.
– Vi är inte vana vid detta. Det är mer än fullsatt, säger Barbro Ahlner som är biljettansvarig på Bromölla musik och Teaterförening som arrangerar tillsammans med Musik i Syd. Det har bildats en lång kö in till Humlescenen och det finns också en standby-kö för några som inte lyckats lägga beslag på en biljett. Enligt Barbro Ahlner har nog många sett Louise Hoffsten på tv på senare tid och många har även hennes medverkan i ”Så mycket bättre” i färskt minne. Att turnén med Musica Vitae på andra orter också dragit fullt hus har såklart också en inverkan.
– Här är några som åkt från Älmhult där hon spelade i förra veckan. Per Ström och Pia Kindvall från Bromölla har sett Louise Hoffsten tidigare och gillar hennes musik.
– Men det ska bli spännande att lyssna på det här. Det är ett intressant koncept, säger Pia på väg in till konserten. Mer än fullsatt innebär 320 personer i lokalen. Ändå blev det både intimt och vackert när Louise Hoffsten tillsammans med gitarristen Richard Krantz bjöd på bluestoner uppbackade av cello, fiol och kontrabas. Mötet mellan Sveriges bluesdrottning och kammarmusiken är spännande även när stilarna gick över till jazz, rock, visa och folkmusik. Det var dessutom minst lika effektfullt när Hoffsten övergick till att sjunga på svenska. Konserten på tisdag är flyttad till Glimåkra Kyrka då trycket på biljetter varit högt.

Varmt välkomna!

Annonser