Vårpremiär med blueslegend och kaxig rock

”Man kan säga vad som helst med blues
så länge det är sant.”
ERIC BIBB, BLUES-LEGEND ÄR PÅ INGÅNG!

Han växte upp i New York på 60-talet med en pappa som var sångare och fredsaktivist, men bosatte sig i lilla Nyköping, dock alltid med världen som arbetsplats och med fötterna stadigt förankrade i bluesen. Nu kommer Sveriges mesta bluesartist Eric Bibb till Kronobergska landsbygden för en turné med Musikriket.

press2_foto_izaboecc88thius

Eric är både låtskrivare, gitarrist och sångare. Han är kanske mer känd för en internationell publik än en svensk, då han spelar mycket runt om i världen.
Faktum är att han uppmärksammats så pass mycket internationellt att han 2018 nominerades till en amerikansk Grammy i kategorin ”bästa traditionella bluesalbum”.

Eric har jobbat som proffsmusiker sedan han var 16 år och turnerar nu världen över. Han har spelat in 35 skivor och delat scen med många av sina hjältar. Så sent som i oktober 2018 släppte Eric sitt senaste album, Global Griot, en skiva som han beskriver som ett möte mellan honom och hans globala vänner. Många av artisterna på skivan kommer från Västafrika och med skivan presenteras ett stall av musiker från hela världen. Till konsertkalendern.  Till Eric Bibbs hemsida.

Baskery kommer till södra delen av Musikriket. I Skåne drar man igång vårpremiären med sex konserter i mitten av februari.

Vilka är Baskery?
Greta Bondesson – banjo, trummor och sång
Stella Bondesson – kontrabas och sång
Sunniva Bondesson – gitarrer och sång

Spelat sedan:
2008

låter som:
inget annat

Svaren ovan får man om man frågar bandet.
Hur inget annat låter kan man kolla här:

Annonser