Vill du bli Carmen för en dag?

Kammarorkestern Musica Vitae turnerar i Musikriket tillsammans med gäster i en och samma person! Det är operasångerskan Yvonne Tuvesson Rosenqvist som ikläder sig roller från operans underbara värld. Orkestern spelar välkänd musik hämtad ur operans orkesterdike ledda av Per Drougge. Som rubriken lovar får publiken tillfälle att ta ton. Vem vill inte vara Carmen för en kväll?

Från scenen sjunger Cherubin från Figaros bröllop och Carmen från operan med samma namn. Kronobergs egen operasångerska Christina Nilsson gestaltas. Folkvisa och psalm står också på programmet och Musica Vitae spelar orkestermusik och någon maffig ouvertyr. Extra festligt blir det så klart när galapubliken ges tillfälle att sjunga!

TURNÉ APRIL 2015:

22 april Örkelljunga kommun KUNGSSKOLANS AULA, ÖRKELLJUNGA 19.00

23 april Ljungby kommun GRAND, LJUNGBY 19.00

24 april Uppvidinge kommun ÅSEDA FOLKETS HUS 19.00

25 april Alvesta kommun THALIA, ALVESTA 15.00

undefined

Under drygt tre decennier har MUSICA VITAE presenterat kammarmusik av vitt skilda slag. Basen består av den klassiska stråkrepertoaren, men det har också hunnit bli över 180 uruppföranden. De kammarmusikaliska domänerna utvidgas genom samarbeten med andra konstformer, något som lockar nya publikgrupper att upptäcka orkestern, och möten med den helt unga publiken har öppnat tusentals nyfikna små öron för stråkmusik.
YVONNE TUVESSON ROSENQVIST står sällan stilla på samma ställe. Hon jobbar på begravningsbyrå samtidigt som hon frilansar som sångerska. Yvonne sjunger främst i Kronobergs län, men också i stora delar av södra Sverige, ofta i rollen som Christina Nilsson. Det finaste epitet man kan tillskriva PER DROUGGE är musikant. I hans fiolspel samsas en fullfjädrad klassisk violinist med folkmusikerns strapatser.
Att stå som ledare i en så här livfull konsert är en given uppgift för Per.

Välkomna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s