Maria Lithell – en musikalisk upptäcksresande i Musikriket

Maria Lithellbabypiano

Maria Lithell är en singer- songwriter/kompositör som går sina egna vägar. Hennes musik är filmisk och känslosam, men samtidigt lättlyssnad med överraskande och spännande arrangemang. Vardagen inspirerar till texter om livets stora och små frågor. Med gitarrist och fyra stråkar besöker hon Musikriket!

Maria Lithell
Maria Lithell är en singer- songwriter och kompositör som blandar fritt mellan pop, klassisk musik och electronica.
I Marias musik kan man finna referenser till väsensskilda artister och kompositörer som Björk, Aimee Mann, Stina Nordenstam, Kate Bush och P J Harvey. Maria har också skrivit musik för kammarorkestern Musica Vitae.

Jerker Eklund
Jerker Eklund är gitarrist, producent, ljudtekniker, ljudmagiker. I sin studio jobbar han med nästan all typ av musik; pop, ambient, rock, indie, brasilianskt, soul, folkmusik, blues, country, visa… Och samma bredd har skaran av de artister han har spelat och turnerat med.

Vindla String Quartet
Tvära kast mellan genrer har blivit något av Vindla String Quartets signum. Orädda tar sig kvartetten an allt från klassiska stycken till pop-stråk och skapar en naturlig mix av gammalt och nytt.

Musikriket är ett samarbete mellan Musik i Syd och nio kommuner i Kronobergs län och norra Skåne. Själva idén med Musikriket är att man inte ska behöva åka till en storstad för att få musikupplevelser med professionella musiker.
Sedan starten i februari 2015 har munspelsjazz i världsmästarklass, folklig barock och nobelt spel samt folkindepop hunnit spela på kommunernas varierande scener.
Nu är det dags för tvära kast när Maria Lithell gör en musikalisk upptäcksresa i Perstorp, Broby, Lammhult, Älmhult och Alvesta.

TURNEPLAN VÅREN 2015:

8 april Perstorps kommun
CENTRALSKOLANS AULA, PERSTORP 19.00

9 april Östra Göinge kommun
KULTURHUSET VITA SKOLAN, BROBY 19.00

10 april Växjö kommun
LAMMHULTS FOLKETS HUS 19.00

11 april Älmhult kommun
ÄLMHULTS FOLKETS HUS 15.00

3 maj Alvesta kommun
JAZZ & BLUES, ALVESTA 15.00

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s