Sneak peek på programmet

Som vi skrev härom dagen kommer Abreu sisters med massa musik från Latinamerika nästa vecka. Många kändisar (en tango av Piazolla – en av Musica Vitaes favoriter – t.ex.) men också av kompositörerna Leo Brouwer, Eduardo Martin och Rey Guerra. Lissy Abreu berättar:
– Brouwer är en av Kubas mest kända gitarrist, kompositör och dirigent vid internationella sammanhang. Har gjort otroligt mycket för den klassiska gitarren och dess repertoar.

Coolast av allt måste dock vara att Ariadna Abreu har studerat för alla tre! Vi kommer alltså få höra musiken precis så som kompositörerna har tänkt sig den. Tänk om man kunde säga så varje gång man spelade ett stycke utav Bach…

Det blir dock inte bara Latinamerikansk musik: vi kommer också få höra soundtracket till den japanska (guldpalms-nominerade!) filmen In the Mood for Love av kompositören Shigeru Umebayashi.
– Vi fick lära oss den till en bröllopsspelning och den är så hopplöst vacker att vi sen dess alltid måste ha den i vårt program. Trots att kompositören är japansk har stycket många judiska influenser, förklarar Lissy.

Av ovan nämnde Eduardo Martìn kommer systrarna spela Suite Habana.
– Verket Suite Habana är inspirerad av olika ställen i hemstaden Havana. Från en välkomnande lugn första sats till andra satsen där morgonpromenaden i staden börjar. Havana bjuder på klara, ljusa gator men sen blir allt mer komplicerat där man tappar bort sig i gamla stans smågator och tredje satsen bjuder på mystiska toner i en labyrint som aldrig tar slut. Kvällen kommer och till slut möter man ett Havana fullt av musik där sista satsen bjuder på sambarytmer.

Vi ser fram emot denna resa till värmen, till Kuba, under ledning av två fantastiska musiker! Följ med du också: vi börjar på måndag på Borgen i Lenhovda kl. 19.00.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s