Ljugarbänken

Nästa vecka är det redan dags för nästa turné i Musikriket! Har du koll på Ljugarbänken? Om inte följer här en intervju med Anton Höber i bandet:


EN KONTRABAS, ETT PIANO OCH EN CELLO – HUR TRÄFFADES NI?
– Vi satt vid samma instrumentpanel

ERA TEXTER HANDLAR JU OM ALLA MÖJLIGA ÄMNEN, OFTA KAN MAN FNISSA TILL ELLER RODNA – FINNS DET NÅGOT MAN IDAG INTE KAN SKRIVA LÅTAR OM?
– Nej tvärtom, ju mer olämpligt ett ämne syns vid en första anblick, desto briljantare blir ofta resultatet. Anton, som skriver texterna, deltar varje vecka i en textutmaning där bl.a. ”Hudvård”, ”Matkrig” och ”Han vägde 70 kilo” varit utgångspunkterna.

MUSIKRIKET BÖRJADE ÅRET MED LÅTAR AV WIWALLIUS, EN AV VÅRA STORA VISDIKTARE SOM EFTERFÖLJDES AV BL.A. BELLMAN, TAUBE OCH WREESWIJK – HUR STÄLLER NI ER TILL ATT VARA DEL AV DEN STOLTA SVENSKA VIS-TRADITIONEN?
– Stolt, traditionell svenskhet tar vi avstånd ifrån. Däremot uppskattar vi visor mycket, allt ifrån Allan Edwall till Annika Norlin.

LJUGARBÄNKEN HETER NI – VAD TÄNKER NI FARA MED FÖR OSANNINGAR I VÅRA SMÅLÄNDSKA SKOGAR?
– Åh, sånt där kommer inte på beställning och dessutom är det ju tråkigt att avslöja i förväg. Men kvällstidningarna brukar vara en bra inspirationskälla, samt vissa riksdagspartiers syn på sin historiska gärning (ingen nämnd, ingen glömd).

HUR KOMMER FOLK KÄNNA SIG EFTER ATT DET HAR GÅTT PÅ ER KONSERT?
– Om de har gått innan det är slut så kommer de ångra det resten av sina liv. Om de däremot går efteråt så hoppas vi lämna dem i en blandning av euforisk lycka, avgrundsdjup sorg och lätt ilande pilskhet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s