Imorgon är det september…

… och september månads turné stavas Miriam Aïda! Vi ser fram emot detta något så enormt!

För er som missat programboken i tryckt format kommer här den lilla intervjun med Miriam som står där:

Som ung tjej i Sverige, hur kommer man på att man vill syssla med jazz?

Jazzen hade en omedelbar dragningskraft för mig och bluesen är en stor del av kärnan i mitt musikhjärta. När jag började lyssna på jazz så upptäckte jag den Brasilianska musiken och sedan dess har jazzen och den Brasilianska musiken varit mina två stora passioner. 

Vad är jazz?

Jazzen kommer från människor som har genomgått enormt mycket lidande och i musiken återspeglas den starka kärleken till livet och en djup kontakt med det inre livet, känslorna och hjärtat. Det är vackert!! Sen är det vissa beståndsdelar och element som tillsammans i olika proportioner utgör jazz så som blues och rytm och sväng. 

Varför Brasiliansk musik? 

Oemotståndlig musik som är beroendeframkallande!!! Lekfulla rytmer i kombination med intrikat harmonik och de vackraste melodierna är receptet och jag kan inte få nog hur mycket jag än lyssnar och gräver i den brasilianska musikskatten. Jag har sjungit brasiliansk musik i 15 år och det känns som om resan bara har börjat!!

Du jobbar som programledare i radio också, vilken musikprofil skulle vara ditt drömintervjuobjekt? 

Caetano Veloso, en fantastisk musiker, sångare och ikon i Brasiliansk musik och kulturliv. Han var och spelade på Köpenhamns Jazzfestival 2010 och jag försökte få till en intervju men utan framgång… jag har inte gett upp än!!

Som om inte detta vore nog driver du också ditt egna skivbolag – vad har du för tips till folk som är sugna på att bli ge ut sin musik?

Jag älskar albumet och tycker att det vansinnigt kul att jobba med en skiva; planera, bygga repertoar, spela in, mixa, skissa på omslag osv.Musik är ofta en så abstrakt konstform som är kopplat till rummet och tiden, utanför det rummet vid ett senare tillfälle så är inte musiken där. Därför gillar jag det konkreta med en skiva, ett stycke tid som är förevigat. Mitt tips är: dokumentera och ge ut allt!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s