Tack Stereo Explosion för alla fina tips!

Stereo Explosion inspirerade och gav tips för Kronobergungdomarnas framtid!

Under förra veckans turné med Stereo Explosion fick musik och kulturskolornas studenter i Ljungby, Älmhult och Tingsryd med sig mycket fina tips och råd i bakfickan inför deras framtida musikkarriärer. Frågorna berörde allt från hur man lyckas slå igenom till hur man kommer med i melodifestivalen.

Martin Axén i Stereo Explosion säger – Det gäller att inte släppa sin dröm om man vill slå igenom. Man får inte ge upp så lätt och man får vara beredd på att det kommer motgångar. Det handlar mycket om slump och tillfällen när det kommer till att slå igenom.
Jens inflikar – Det är det som vi brukar kalla för de fyra T:na! Timing, Talang , Tur och Träning!

Vidare berättar killarna att The Ark höll på och spelade och levde på nudlar i omgångar i nio års tid innan de slog igenom på allvar med It takes a fool to remain sane. Jepson berättar att det inte var alla som förstod The Arks stil i början. Det var inte vidare populärt att klä sig så annorlunda som de ändå gjorde i bandet. Helst under 90-talet så skulle man inte ha scenshow och scenkläder för att det kunde bli pinsamt. Men killarna körde på det ändå och det var kanske just därför det tog extra lång tid att slå igenom. Vill man ha en viss stil och köra på sitt eget sätt, då får man vara ihärdig med det.  Martin säger – Det är bra om man vågar tänka stort, att man vågar tro på sig själv och tänka att man har något eget! Samtidigt har vi varit ödmjuka och tänkt att det kanske inte kommer hända något, men på något sätt har vi alltid behållit siktet inställt på det största.

Jepson berättade ett fint minne om hur Ola och Leari i The Ark brukade drömma stort när de var yngre. Då cyklade de bort till en brygga och ställde sig och sjöng ut mot sjön och låtsades att det var ett stort publikhav. Fantastiskt fint! Glöm inte det, alla musikkarriärsdrömmare, det är aldrig fel att drömma stort!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s