Intervju från säsongsprogrammet

I säsongsprogrammet som finns ute i länet just nu kan du bl.a. läsa små intervjuer med artisterna. Så här svarar exempelvis skojfriska bandet Baltic Crossing som spelar hos oss 18-29 april (ja, frågar man konstiga frågor så får man svar därefter!):

Ni är ju från Danmark, Finland och England men vilket språk spelar ni på egentligen?

Det må vel blive noget nordeuropæisk, men også et ungdommeligt sprog, som ikke har med lande- og kulturgrænser at gøre. Vi har spillet rigtig mange og meget forskellige steder, lige fra nogle skoler for etniske danskere her i Roskilde hvor jeg bor, til klassiske koncertsale i europæiske storbyer som Paris og Athen. Og folk lader til at kunne forstå sproget overalt indtil nu.

Hur många danska toner kan du spela som snabbast på en minut?

Hu ha, det bliver et svimlende antal! Lad os lave en konkurrence med det når vi kommer til Sverige, den som kan tælle og kommer nærmest, vinder en cd eller t-shirt!

Varför får ingen från Sverige vara med i ert band?

Vi havde faktisk en svensk, kvindelig saxofonist med da vi startede bandet, men hun fik for travlt med at spille popmusik hjemme i Sverige og så fik vi Andy med på sækkepibe i stedet. Så vi har dårlige erfaringer med at svenske musikere ikke tager det seriøst nok. Vi har også oplevet at mange svenskere går meget tidligt i seng og vi øver tit om natten, f.eks på en festival eller efter en koncert, så det kunne også give lidt problemer. Men vi overvejer at prøve igen en gang i fremtiden, evt kan vi starte med at have en svensk gæst med?

Vilken är den bästa folkmusikfestivalen?

Meget svært spørgsmål! I Sverige har vi jo faktisk kun spillet på Korrö indtil videre. Men den bliver under alle omstændigheder svær at slå, jeg tror vi alle er enige om at den ligger helt på toppen. Men måske andre festivaler i landet vil udfordre? Herhjemme i Danmark er Roskilde Festivalen en favorit, som vi satser på at spille på snart. Gooikoorts i Belgien, Kaustinen i Finland, Haukeliseter i Norge er også blandt favoritterne.

Har ni någon gång ångrat att ni tog med en säckpipa i bandet?

Ja, vi har mange gange fortrudt det, vi har jo mistet utrolig meget sexappeal i det byte fra den svenske pige med saxofonen og til at have sækkepiber med. Så det kæmper vi stadig med. Men man skal heller ikke altid vælge de nemme løsninger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s